Synlig – en konversation om mod, själv-kärlek och autenticitet

Agneta Hagström

Yrke: Hälsopedagog

Ålder: 57

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                       Beskriv dig själv med max 100 ord I grunden en glad skit. Har en stark drivkraft och gör det jag tror på. Något jag daligen övar på är att känna tacksamhet. Gift och har två barn samt barnbarn. För mig är familjen jätte-viktig, det är där jag inhämtar näring.

Om du kunde återge intervjun med ett enda ord vilket skulle det då vara? Lärorik.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att ställa upp på intervjun? Jag var nyfiken på dig.

De flesta har nog en definition på mod, vilken är din? Att våga vara svag och visa det för andra, vilket för mig även innefattar visa tårar och inte bita ihop. 

Vad kan få dig att bli osäker? När jag träffar någon med avvisande attityd. Blir osäker då andra är osäkra.

När är du som mest autentisk? Tillsammans med min familj, häst och speciellt då jag leker med barnbarnen.

Vad är motsatsen till autentisk för dig? När jag är tvungen att vara alternativt gå in i en roll där jag inte hör hemma, även ha annan form av kamouflage.

Händer det att du jämför dig med andra? I så fall, när skedde det senast? Det gör jag väl alltid. Det finns mentorer jag jämför mig med och ser upp till, människor jag beundrar. Jämför mig också gärna med min mamma och gamla människor. Det är lärorikt.

Vad är det bästa med att våga? Tillfredsställelsen över att ha gjort det. Ruset av lycka och värme som följer i dess spår. 

Vem blir du när du inte vågar? Sex år gammal. En person som känner sig besviken på sig själv.

Beskriv din syn på själv-kärlek Att varje dag känna tacksamhet över det jag har, är och vårda det.

Nämn något du överkommit hos dig själv som du är riktigt stolt över Min blyghet. Har varit oerhört blyg men överkommit det. Det hela skedde vid ett tillfälle då jag skulle hålla föredrag, fick en blackout men trots den tyckte åhörarna att jag var bra. Den efterföljande feedbacken löd att jag varit underhållande och jätterolig. Efter den händelsen försvann blygheten. 

Har att visa vem du är varit något som hållit dig tillbaka eller hjälpt dig framåt någon gång i livet? Vid ett tillfälle som anställd upplevde och märkte jag att mina idéer och tips gärna togs emot och att någon annan sedan tog åt sig äran av hela projektet. När jag påtalade detta uppfattades jag som obekväm och jobbig.

Hur gör du för att tysta ner den inre kritikern? Jag säger helt sonika: ”Håll käften, skärp dig nu!”.

Skulle ditt liv förändras om kritik, dömande eller avvisning inte existerade? Det skulle vara mycket lättare på alla sätt. Att kunna öppna munnen utan att bli bedömd eller att någon går till personangrepp.

____________________________________________________

Det bästa med mig är Att jag alltid hittar en väg ut

Jag tycker om Människor, är nyfiken på dem

Det vet inte mina vänner om mig Att jag tycker om att titta på deckarserier

Jag önskar jag kunde Orka lite mer med kroppen

Jag känner mig som gladast När jag ser min familj, barn och barnbarn

Om jag kunde gå tillbaka i historien och ändra något skulle jag Inte ha blivit tandhygienist och så skulle jag sluta vara så präktig

Livet vore sämre om Jag inte hade de jag har runtomkring mig, vänner och familj

Det rådet skulle jag vilja ge mig själv som tonåring Lyssna inte på andra, tro på dig själv

När jag känner mig säker syns det Hela kroppen

Jag vill bli bättre på Att göra saker när jag ska

Jag slipper gärna Diska, tvätta och städa

Det önskar jag att jag vetat om för tio år sedan Önskar jag hade varit bättre på långsiktig ekonomi, hade velat veta hur det skulle se ut tio år framåt 

______________________________________________________

Tusen tack Agneta för att du delade med dig av Dina tankar!

 

Här får du kontakt med Agneta Hagström

Följ Agneta på LinkedIn eller Facebook

 

This entry was posted in Autenticitet, Mod, Sårbarhet and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>