Synlig – en konversation om mod, själv-kärlek och autenticitet

Ann-Catrin Hansson

Yrke: Utvecklingskonsult

Ålder: 50

 

 

 

Beskriv dig själv med max 100 ord Är en väldigt drivande, engagerande kvinna som älskar förändring. Är social som person och tycker om att se människan bakom fasaden. En gåva jag har är att människor ofta kommer till mig med sina bekymmer. Mitt eget bekymmer däremot är att jag gärna vill att det ska hända saker, skulle nog behöva lite mer tålamod.

Om du kunde återge intervjun med ett enda ord vilket skulle det då vara? Inspirerande

De flesta har nog en definition på mod, vilken är din? Att inte låta rädslan stoppa steget till utveckling och att inte låta hjärnan – som jag kallar drama queen -  ta över. Rätt och slätt att övervinna hinder.

Vad kan få dig att bli osäker? När jag ställs inför utmaningar som gäller mitt företagande. Osäkerheten bottnar då oftast i Jante och ågren kring själva utmaningen.

När är du som mest autentisk? När jag är med min familj.

Vad är motsatsen till autentisk för dig? Att inte tro på sig själv. När det finns en osäkerhet som gör att känslor inte visas. Blir som ett skal. En pansarkänsla. 

Händer det att du jämför dig med andra? I så fall, när skedde det senast? Jag jämför mig inte med andra, vet min kapacitet.

Vad är det bästa med att våga? Att få vara med om så många roliga saker. Dörrarna öppnas när vi vågar. 

Vem blir du när du inte vågar? En ensamvarg. Blir ganska tråkig. Dagarna bara rullar på. En riktig gnällspik.

Beskriv din syn på själv-kärlek Självkärlek är vardagsglitter, det är att vakna och ge mig själv en stor kram. Att titta mig i spegeln och säga ”Hej” samt att uppskatta och se mina styrkor. Som samhället ser ut idag är det svårt att få bekräftelse utifrån, det gäller att ge den till sig själv.

Nämn något du överkommit hos dig själv som du är riktigt stolt över Från att som läkarna sa aldrig kunna bli Anki igen och vara beroende av morfin på grund av en skada till att fungera igen och kunna träna fysiskt dagligen.

Har att visa vem du är varit något som hållit dig tillbaka eller hjälpt dig framåt någon gång i livet? Har aldrig varit rädd för att visa vem jag är eller för att andra skulle reagera negativt på det jag säger och gör.

Hur gör du för att tysta ner den inre kritikern?  Jag använder mig av fem-minutersregeln. Tillåter mig att känna det jag känner i fem minuter sedan borstar jag av mig det. Jag kommunicerar även mina förväntningar.

Skulle ditt liv förändras om kritik, dömande eller avvisning inte existerade?  Skulle vara ännu modigare och ha mycket roligare.

____________________________________________________

Det bästa med mig är Att jag finns

Jag tycker om Mig själv och att vara med mig

Jag önskar jag kunde Flyga

Jag känner mig som gladast När jag vaknar på morgonen

Om jag kunde gå tillbaka i historien och ändra något skulle jag Tro mer på mig själv

Livet vore sämre om Jag inte fanns

Det rådet skulle jag vilja ge mig själv som tonåring Du kan

När jag känner mig säker syns det Mina antal ord

Jag vill bli bättre på Att göra saker jag vill

Jag slipper gärna Matematik

Det önskar jag att jag vetat om för tio år sedan Att jag kunde

______________________________________________________

Tusen tack Ann-Catrin för att du delade med dig av Dina tankar!

 

Här får du kontakt med Ann-Catrin Hansson

Följ Ann-Catrin på LinkedIn eller Facebook

 

This entry was posted in Autenticitet, Mod, Sårbarhet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>